Вече и Враца може да се похвали с наистина градско събитие. Пилотното издание на фестивала Open Vratsa уверено се настанява в културния календар на града на 29 и 30 октомври.

Новите и свежи явления в съвременното изкуство ще се вплетат в традиционните щрихи на улица „Търговска“ и Етнографски комплекс „Софроний Врачански“, за да вдъхнат непознат завладяващ импулс на града.

Древно и модерно в приятен микс, насочен към младите публики и гости на града, ще провокира, вдъхновява и зарежда с креативност.


Open Vratsa

Фестивалът ще ни припомни, че младостта е не някаква си възраст, а състоянието на духа да виждаме живота (а и града си) по нов, по-цветен и изпълващ с надежда начин.

Организаторите на Open Vratsa не са никак случайни. Техен именно е проектът Vola Open Air – емблематичният музикален фестивал, който приобщи Враца към фестивалните събития в страната, привличайки едни от най-интригуващите български и чуждестранни артисти.

Този път те ще раздвижат културния живот на града от самия му център с много цветове, звук, движение и стил. Името на фестивала ни издава и другите свежи лица, замесени в проекта, а именно хората зад платформата Open Vratsa.

Сигурни сме в качеството на програмата и отброяваме дните до началото на самото събитие. Артисти, музиканти, занаятчии и творци от различни сфери ще сътворят необходимото. На 29 и 30 октомври Open Vratsa ще бъде среща между новите и свежи идеи за развитието на региона по креативен съвременен начин.

На фестивала ще се използва безкешово плащане, което ще допринесе за добрия поток на случващото се. Събитието се осъществява с подкрепата на Национален фонд “Култура” и Обществен дарителски фонд за Враца.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *