Обединеното кралство ще бъде домакин на Евровизия 2023, въпреки че победата тази година беше за Украйна. Решението е взето от съображения за сигурност заради войната в Украйна.

След поредица дискусии BBC, като телевията-продуцент на заелия второ място в конкурса за 2022 г., беше поканена от EBU да бъде домакин на 67-ия конкурс за песен на Евровизия.

Британският обществен оператор е поемал домакинството и на други страни-победители в четири предишни случая. Организаторите дават заявка конкурсът следващата година да покаже креативността и уменията на една от най-опитните телевизии в Европа, като същевременно гарантира, че тазгодишните победители – Украйна, ще бъдат представени достойно по време на събитието.


Представители на украинската телевизия ще работят с BBC, за да разработят и внедрят украинските елементи на церемонията. А Украйна, като страна победител в конкурса за песен на Евровизия 2022, автоматично ще се класира за големия финал на предстоящия конкурс.

От BBC се ангажират да превърнат събитието в истинско отражение на украинската култура, заедно с демонстрирането на разнообразието от британска музика и творчество. Сега BBC ще започне процеса за намиране на град-домакин. Фаворити към момента са Глазгоу и Манчестър.

Конкурсът е бил в Лондон през 1960, 1963, 1968 и 1977 г., Единбург през 1972 г., Брайтън през 1974 г., Харогейт през 1982 г. и Бирмингам през 1998 г. Конкурсът за избор на град-домакин през следващата година започва още тази седмица.

Логото на събитието през 2023 г. също ще бъде разкрито по-късно и ще отразява уникалността на състезанието през следващата година и сътрудничеството между страната домакин и тазгодишните победители.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *