Любимият театрален фестивал на софиянци “София Моно 2021” се завръща по-свеж от всякога – със страхотни моноспектакли и с цели три премиерни заглавия в програмата на единадесетото му издание.

От 1 до 22 юни в уютния парк на “Военна Академия” в София, на открито и за първи път, феновете на събитието ще могат да видят “Лекция 3 Възгледите на един учител за силата на словото” – най-новия моноспектакъл на Камен Донев, който ще се играе на 10 и 13 юни от 21 ч.

Премиерен в програмата на фестивала ще е и моноспектакълът “На живо” на Александра Сърчаджиева – на 15 юни. Той е по текст на Яна Борисова и с режисьор Димитър Коцев-Шошо. Биографичната пиеса, която разказва за най-трудните и най-хубавите мигове в живота на актрисата, ще разкрие несподелени досега моменти, които ще изненадат дори близките ѝ.


„Мистериите на Траките“ е заглавието на третата премиера, която Драматичен театър “Любомир Кабакчиев”, гр. Казанлък ще представи на 16 юни. Постановката е по стихове и сценарий на Димитър Кабаков, режисьор и хореограф – Светлин Ивелинов и с участието на актьори от трупата на театъра.

В рамките на тазгодишното издание на фестивала на моноспектаклите и малките театрални форми зрителите ще се срещнат с прекрасни, талантливи и любими актьори, сред които са още Виктор Калев, Ненчо Илчев, Димитър Живков, Николай Урумов, Аня Пенчева, Мариан Бачев, Александър Кадиев, Тончо Токмакчиев, Кирил Ефремов, Яна Огнянова и други, в едни от най-добрите спектакли от театралния афиш.

Всички събития ще са с начало 21:00 ч., с изключение на детските спектакли: мюзикъла „Алиса в Огледалния Свят“ на “Бон-Бон Мюзик” на 1 юни, ще започне в 19:30 ч., детското представление “Маргаритка” на 5 юни по идея на Виктория Терзийска е от 18:00 ч., балетните спектакли на Балет “Тиара” – на 6 юни са от 11:00 и 17:00 ч. и “Магическият шоу-спектакъл” на Ненчо Илчев – на 17 юни е от 18:00 ч.

Eдинадесетото издание на “София Моно 2021” от 1 до 22 юни ще посрещне ценителите на театралното изкуство в едно от най-прекрасните и магични места на открито, на които може да се случва театър. В парка на “Военна академия Г.С.Раковски” ще бъдат спазени всички мерки и препоръки във връзка с превенцията и борбата срещу Ковид-19, както и процентното ограничение на допустимия брой зрители на спектаклите.

Билетите за спектаклите в програмата на “София Моно 2021” са в продажба ексклузивно в мрежата на Ticketportal.bg, а цената им е от 10 до 50 лв. според датата и мястото. Могат да се закупят също от бензиностанции ОМВ, книжарници Booktrading, Office1Superstore.

В дните на фестивала, пред входа на Военна академия откъм бул. “Евлоги и Христо Георгиеви”, където е и входът към театралната сцена, ще има мобилна Билетна каса, която ще работи от 19:00 до 21:30 ч.

Вижте програмата на “София Моно 2021” от 1 до 22 юни:

1 юни – „Алиса в огледалния свят“ – мюзикъл за деца и с участието на децата от Бон-бон Мюзик – начало в 19:30 ч.
3 юни – „Лалугер“ – моноспектакъл Николай Урумов
5 юни – „Маргаритка” – детско представление от 18:00 ч.
6 юни балетни спектакли на балет “Тиара” от 11:00 и 17:00 ч.
6 юни – ,,Закуска в Тифани „- киновечер
8 юни – „Жената е странно животно“ – моноспектакъл Яна Огнянова
9 юни – „Живак“ – моноспектакъл Димитър Живков
10 юни – ПРЕМИЕРА – ,,Лекция 3 за силата на словото“ – Камен Донев
11 юни – „Аз, досадникът“ – с Мариан Бачев, Александър Кадиев и други
13 юни – ПРЕМИЕРА – ,,Лекция 3 за силата на словото“ – Камен Донев
15 юни – ПРЕМИЕРА – ,,На живо“ – моноспектакъл Алекс Сърчаджиева
16 юни – ПРЕМИЕРА – „Мистериите на Траките“ – спектакъл на Театър „Любомир Кабакчиев“, гр. Казанлък
17 юниМагическият шоу-спектакъл на Ненчо Илчев от 18:00 ч.
19 юни – „Преподавай трудно“ – моноспектакъл на Яна Огнянова
20 юни – „Тя, той и още двама-трима” – с Аня Пенчева, Тончо Токмакчиев, Александър Кадиев, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев и Тихомир Благоев
21 юни – „Мъжка Задушница“ – моноспектакъл на Николай Урумов
22 юни – „Грамофонът” – моноспектакъл Виктор Калев

На 01 юни от 12:00 ч., за празника на децата с вход свободен, ще се играе представлението „Да играем на театър“ – гостуващ детски спектакъл на театър „Л. Кабакчиев“, гр. Казанлък. Той ще бъде с жестомимичен превод, осигурен от партньори – фондация “АРДУС” и фондация – „Яника“.

Допълнително ще бъдат обявени и нови събитията в програмата на фестивала.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *