Тил Линдеман, вокалистът на германската банда Rammstein, изненада феновете си с песен, изцяло на руски. „Любимый город“ беше представена в края на април вече събра повече от 3 милиона гледания.

Спокойната балада за пиано е римейк на стара съветска песен от 30-те години на миналия век, звучала във военен филм за бойни пилоти, защитили родината си.

Новата версия, изпълнена от Линдеман, е част от саундтрака на военен филм, който ще излезе в Русия през май. В него руският режисьор Тимур Бекмамбетов разказва истинската история на военния пилот Михаил Девятаев, който попада в немски плен по време на Втората световна война и малко преди края бяга със самолет от острова Рюген в родината си.


Във видеото германският певец изпълнява две роли – седи на пилотското място на съветски изтребител и е в строг черен костюм на сцената.

Мнозина в Русия приеха видеото с ентусиазъм. Руските държавни медии разказаха подробно за новото музикално видео на Линдеман. Но не всички руснаци възприеха положително тази идея и нейното въплъщение. Критиците на Линдеман смятат за лош вкус, че именно германец във видеото управлява съветски изтребител.

Критиците заявиха, че Линдеман като че ли е позволил да бъде експлоатиран от пропаганда, която през последните години рисува украсена картина на Втората световна война, в която руските герои са победили сами нацистка Германия.

Самият Линдеман се държи дипломатично. Той каза на руските журналисти, че за него е чест да изпее стара съветска песен. „Сигурен съм, че музиката помага за изграждането на мостове между нациите.“
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *