Всеки уикенд © Меломан.бг • Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook и профила си в Twitter. Тази седмица нашата уикенд героиня е Тони Димитрова.

Дрезгав глас, изобилие от харизма, блага усмивка и много талант. Това е тя. Свързваме я с морето, с жаркото августовско слънце, с лятото, любовта и приятелството, с надеждите, но и с малко тъга.

В родния ѝ Бургас тя е със статут на икона. В страната тя е „просто“ една от най-обичаните български певици. Човек от народа, земна, достъпна и в същото време толкова невероятно даровита. С музиката си и с неподражаемия си глас, тя успява да стопли душата и сърцето така, както малцина могат.


Антоанета Димитрова Петкова или просто Тони Димитрова, както цяла България я познава, е родена на 10 януари 1963 г. в Бургас. В морския град обаче се мести едва през 1977 година. Преди това израства в с. Звездец, родното място на баща ѝ, а след това и в Сливен. Баща ѝ е военен, майка ѝ – учителка, има и брат, който е с 4 години по-голям от нея.

Тони Димитрова завършва гимназия в родния си Бургас, а след това изкарва курсове по машинопис и стенография в Стара Загора. Благодарение на придобитите умения започва работа като машинописка в общинската администрация на града. Страстта ѝ към музиката обаче си казва своето и тя се отказва от чиновническата работа, за да се отдаде на страстта си.

През 90-те години Тони се изявява предимно по бургаските заведения. И така до 1995 г., когато се явява на конкурс, организиран от Ева и Гого от Тоника. В журито на конкурса е Стефан Диомов, който търси хора за попълнение на тогавашната група Горещ пясък. Тони толкова впечатлява всички, че още на следващия ден ѝ правят пробни записи. В началото на следващата година тя вече е солистка на оркестъра. С това започва кариерата ѝ на професионална певица.

20 декември 1999 г. Тони ражда дъщеря. Малката Магдалена, както я кръщава, се появява на Игнажден. Момиченцето било с дълга черна къдрава коса и с много гъсти и тъмни мигли. Днес порасналата Маги не е сред най-ревностните фенове на майка си, но пее с желание и знае текстовете на всичките ѝ песни.

През лятото на 1996 г. Тони Димитрова участва в конкурса „Бургас и морето“. Певицата печели сърцата на публиката с изпълнението на песента „Ах, морето“, която и до днес е нейната визитна картичка.

Тони Димитрова е любимка на няколко поколения, не само заради невероятния си глас, но и заради огромното си сърце и невероятна харизма. Тя е изнасяла концерти по целия свят, но във всички интервюта споделя, че няма по-прекрасно чувство от това да е в родния си Бургас. През 2015 година тя дори бе обявена за почетен жител на морския град.




Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.