Савина Пламенова е родена на 12 февруари и е от онези пламенни Водолеи, за които няма невъзможни неща.

Завършва 166-о спортно училище „Васил Левски“ и оставя на Българската федерация по лека атлетика множество отличия и награди от балкански и държавни първенства. Моментът, в който постигна спортен връх, е кратък повод за наслада, но и причина да погледне към поредно предизвикателство в тотално различна посока.

Макар спортът да остава неизменна част от всекидневието ѝ, Савина продължава образованието си в Медицинския университет със специалност Биология. Към днешна дата изпълнителката е част от професионален екип, произвеждащ ваксини, но и това сериозно амплоа не е достатъчно за вечно търсещия дух на „водолейката“.


„Голямата ми страст е музиката“, признава Савина и я засища с поп и джаз пеене в Highlight Singing Academy до момента, в който осъзнава, че фолклорът е грабнал сърцето ѝ и е пореден връх за покоряване. Изкачва го заедно с Елена Божкова – солистка в ансамбъла на БНР и БНТ „Мистерията на българските гласове”, при която Савина овладява майсторството на Шопската фолклорна област.

„Целта ми не е само да пея народна музика, но и да създавам песни, в които фолклорът може да се открие в актуален ритъм и може да е като мост между миналото и бъдещето“, споделя младата изпълнителка. „Благодаря на Алекс Нушев, с когото сме на една вълна и с когото създадохме „Юначе“!

Песента е по текст на самата Савина, по ноти на Алекс Нушев и по ритъм на DJ Dian Solo, който добавя финалния щрих към модерната версия, за да може „Юначе“ да е новата силна заявка за стилен летен хит.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *