Евтини самолетни билети

40 години след премиерата на легендарния филм на режисьора Людмил Кирков и сценариста Станислав Стратиев “Оркестър без име” Катето Евро отново изпя италианския хит „Che sarà“, който във филма тя представя с думите: “Ще изпея една песен, в която се говори за любов, раздяла и още нещо…”.

Самата песен пък е изпълнена за първи път на фестивала в Сан Ремо през 1971 г. от Хосе Фелисиано и групата Ricchi e Poveri.

В новия запис на „Che sarà“, направен по аранжимент на Светослав Лобошки, освен Катето Евро участват още Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Орлин Павлов, братя Аргирови и Георги Мамалев.


Сборната формация бързо прие името „Оркестър без име“. Идеята за възраждането на музикалния хит е на Игор Марковски, който продължава да създава емблематични песни с проекта си “Пеещи артисти”.

Хрумнало му преди три години, докато с Катето Евро били на гости на Орлин Горанов, и им предложил идеята си. Дори разказал на Филип Трифонов, който също участва във филма, и го поканил да участва във видеото. Но за съжаление, актьорът си отиде от този свят в началото на миналата година.

Клипът е заснет от Васил Стефанов, Стефка Николова, Владимир Михайлов, Борис Урумов и Красена Ангелова (като фотограф) в бившето студио на LZ, където са записани 99% от песните на трио „НЛО“ (Велко Кънев, Павел Попандов и Георги Мамалев).

“Емоцията ми е много голяма. Докато пеех в студиото, трябваше да прекъснем записа, защото се разплаках. Плаках за тези, които вече ги няма. Споменът за “Оркестър без име” ще остане завинаги”, каза Катето Евро. Преди да влезе в студиото, Марковски ѝ дава текста. “Нямах нужда от него. 40 години, където и да отида, всички ме карат да пея „Che sarà“ и аз пея”, добавя актрисата.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.