Дони представи новия си албум. “Емигрантски” съдържа 10 песни, с изцяло симфоничен звук и вплетени етно инструменти като кавал, арменски дудук, гайда, тамбура, гъдулка, тъпан…

Музиката, текстовете и продуцирането са на Дони, а аранжиментите – на Георги Андреев.

Албумът е инспириран от безбройните концерти, които Дони, като част от “Фондацията”, прави по целия свят и най-вече от срещите му с емигрантските общности.


Стартовата песен от албума, със заглавие “Емигрантска”, е с придружаващо видео, заснето на 6 континента, в което български деца я изпълняват на “липсинк”.

Сред изпълнителите са деца от Рио де Жанейро с гледка към прочутия залив и статуята на Исус Христос, от град Манаус с гледка от Амазонка, от град Сао Пауло, Пауануй и Оукланд в Нова Зеландия. Деца от Австралия, Дубай, Кувейт, Тел Авив, Южна Африка, Кипър, Европа и Северна Америка.

Всички те са родени далече от България, но с вълнение се включват в този, уникален по рода си клип. Режисьор на видето и художник на албума е Златка Шеткова.

Албумът “Емигрантски” е цялостен разказ за живота на емигранта с общ смисъл на текстовете в него. Той ще достигне до всяка точка на света навсякъде, където има българи.

В албума “Емигрантски”, наличен във всички дигитални платформи и музикални магазини, са включени и инструменталите на песните.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.