Елегантната изпълнителка Ема Краун пусна не само две нови песни, но го прави в еднакъв час и ден. Проектите носят заглавията „Чай“ и „Отначало“ и са достъпни от 19:00 ч. на 19 август.

Силно емоционални и в същото време деликатни са посланията на двете песни, зад чиито заглавия стоят съкровените стихове на Мира Дойчинова-Irini. Ема умело успява да си съчетае, за да докосне най-интимните чувства и мисли с „Отначало“ и да добави закачлива нотка флирт във втория сингъл – „Чай“.

Ема Краун споделя, че вдъхновението за „Отначало“ се появява още през 2018, когато за първи път се ражда песента. Дуетната ѝ половинка – Светльо от Expose, е дългоочакван обект за колаборация, а силното приятелство между двамата помага за искрено пресъздаване на всички топли емоции в мелодията и визията.


Към „Отначало“ се присъединяват и професионалните музиканти Станислав Иванов (тромпет) и Лазар Бенов (барабани), като допринасят за романтичното звучене на песента, а Ивелин Атанасов финализира аудио продукцията с микс и мастеринг.

Видеоклипът на „Отначало“ впечатлява и с изключителен кадър, в който попада нестандартно изработен шах – великолепно дело, на художника Драган Милев – Дари. Фигурите са от различна дървесина, а шахматното поле е от традиционна дъска за приготвяне на класическа българска баница. Шахът изобразява единствената битка загубена от Чингиз Хан от сребърните българи и сам по себе си е произведение на изкуството.

За разлика от емоционалната визия на „Отначало“, клипът на втория сингъл на Ема Краун – „Чай“, излиза под формата на лирик видео. Самата изпълнителка поема създаването, като признава, че видеообработката е професионална нейна слабост.

Тематиката на песента се завърта закачливо около лекия летен флирт, сюжетно придружен с покана за чай. Ема се заема с музиката, а върху аранжимента и аудио продукцията работи заедно със Стоян Бозов. Като подарък за меломаните е и невероятният бас на Васил Андреев от Cool Den. Издаваме и тайна: проектът включва и акустична джаз версия на песента – пиано и глас, която ще се появи до края на месеца.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.