Фабрицио Паризи & The Editor и певицата DIA пуснаха видео към сингъла „Wind Of East“ – първи от едноименния албум.

Видеото на „Wind Of East“ е дело на Whiteshadows Pictures. Режисьор на клипа е Петър Симеонов, който застава и зад камерата. Асистент камера е Димитър Розов, а монтажът е на Павел Павлов. Осветител е Ангел Пешков. 

Сюжетът проследява DIA в една нeйна разходка, която ще я заведе до неочаквано откритие. Кадрите се преплитат с такива от звукозаписно студио New Spirit (там е записан и целият албум).


Един от основните акценти в клипа е грамофонна плоча, която DIA открива в музикален магазин. Тя е препратка към уменията с винилите на опитните Фабрицио Паризи & The Editor, които с помощта на модерните хаус бийтове успяха напълно да преобразят автентичната фолклорна песен „Стани ми порти отвори“.

Въпреки пренасянето на тази народна песен в наши дни, както продуцентите, така и DIA, са пипали с бели ръкавици оригинала, водени от безкрайно уважение към българските традиции.

Доказаният тандем Фабрицио Паризи & The Editor и DIA реализираха дългоочаквания албум „Wind Of East“ (излязъл на 30 юли), след като заедно създадоха два супер успешни проекта в последните две години – #yoursake и South Legend, оглавявали всички класации в България.

Логично, следващата им стъпка беше цял албум, в който българският фолклор умело се преплита с различни електронни стилове – от дийп хаус и тек хаус до джекинг груув и дори EDM.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *