Не се доверявай на никого. 
Не споделяй с никого.
Доносниците са навсякъде.
Румъния, 1989 г.

Седемнайсетгодишният Кристиан Флореску намира начини да избяга от ограниченията зад Желязната завеса – със своя дядо слушат тайно забранени радиостанции като „Свободна Европа“ и „Гласът на Америка“, разказват си опасни политически вицове, а самият той мечтае да стане писател и да учи философия в университета.

Но момчето, като повечето румънци, не може свободно да следва мечтите си. Хванато е заедно с милиони свои сънародници в капана на бруталната диктатура на всемогъщия комунистически вожд Николае Чаушеску, чиято власт изглежда непоклатима.

Кристиан попада на мушката на зловещите тайни служби Секуритате и е изнудван да пише доноси за своите приятели, близки и съседи. Изправен е на най-страшния кръстопът – да предаде всички, които обича, или да се присъедини към назрязващата революция срещу един от най-страховитите диктатори в следвоенна Европа.


В дните до четвъртък © Меломан.бг • Музиката на твоя живот и издателство “Сиела” ви дават шанс да спечелите романа „Трябва да те предам“ от Рута Сепетис.

Въпросът е: Рута Сепетис е американска писателка, чиито корени обаче са европейски. Бежанец от коя държава е баща ѝ?

Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 23 юни и бъдете готови за награда. Успех!

Играта приключи!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *