Звездата на латино музиката Енрике Иглесиас е роден на 8 май 1975 г. в Мадрид. Той е третото дете на Хулио Иглесиас и журналистката Изабел Прайслер. Майка му е филипинка, а баща му е с испански и еврейски корени.

Родителите му се развеждат през 1978 г. и през следващата 1979 г. Хулио се мести в Маями, Флорида, за да продължи развитието на музикалната си кариера. Енрике е живял и в сръбската столица Белград за една година заедно с майка си, която е била в съседната ни държава по работа.

Песента „Subeme La Radio“, която излезе през 2017 година, е поредният хит на Енрике, който оглави класацията на Billboard “Latin Airplay”. Песента е 22-та песен на звездата, която стана №1 в чарта, превръщайки го в най-успешния латино артист в света.


На 15 години, тайно от семейството си, Енрике започва да пише песни. Пазел в тайна намеренията си за музикална кариера, тъй като не искал известността на баща му да повлияе на развитието му в тази сфера. Взима пари назаем от бавачката си, за да направи първия си демо запис. Промотира първите си песни под името Енрике Мартинес. Представя се за неизвестен музикант от Гватемала. Учи „Бизнес администрация“ в Университета на Маями, но след година прекъсва. След като напуска университета, заминава за Торонто, за да запише албум.

През септември 1995 г. издава първия си албум „Enrique Iglesias“. Албумът е изключително успешен и носи на звездата награда Grammy за най-добър испански изпълнител. По-късно продължава кариерата си с още два испаноезични албума – „Vivir“ от 1997 година, който му печели номинация American Music Award, както и „Cosas del Amor“ от 1998 година. С всеки следващ албум звездата придобива все по-голяма популярност.

Следват „Escape“ от 2001 година, който включва синглите „Hero“, „Escape“, „Love to See You Cry“, „Don’t Turn Off the Lights“, „Maybe“. Албумът става пет пъти платинен в Австралия, Канада и Великобритания, три пъти в Швейцария и САЩ и два пъти платинен в Швеция.

През 2003 година звездата се подложи на хирургическа интервенция за премахване на бенката от дясната си буза.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.