Всеки уикенд © Меломан.бг • Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook и профила си в Twitter. Тази седмица нашата уикенд героиня е Милена.

Трябва да е било някъде в началото на 90-те. Бяхме на море с брат ми, май Поморие. Били сме достатъчно малки, че все още да ходим на почивка с родителите ни. В един момент решаваме, че непременно трябва да си купим касетка на Милена. Касетка – това са онези малки продълговати неща с лента, които сигурно все още ви се намират в някоя кутия на тавана ви (уточнение за наборите 1990+).

Както и да е, почна едно обикаляне от сергия на сергия като луди, то тогава нямаше много други начини да се сдобиеш с музиката на любимия си изпълнител, ама не и не – нямат. На мен обаче не ми пукаше особено, така или иначе не бях добре запознат с творчеството ѝ.


Морето свърши. Прибрахме се, не мина много време и брат ми се появи с албум на лейди Славова. Пуснахме си я и о, чудо! Любов на мига! Толкова различна от всичко българско досега – бунтарско, скандално, провокативно, алтернативно, пънк, рок, закачка, а, бе, яката работа. Така полека започнах да се интересувам по-сериозно от това, което твори щурата Милена. Така и до днес. Нека си припомним най-доброто от тази лудетина Милена през този уикенд.

Най-щурото момиче на българската пънк/рок сцена Милена Славова е родена на 24 февруари 1966 г. в София. Открива я мениджърът на братя Аргирови – Киро Мъглата, през 1984 г. Музикалната ѝ кариера започва през пролетта на 1985 година с група Кукери, а първите си самостоятелни записи прави само няколко месеца по-късно. През 1986 година създава рок трио Милена, което през 1988 се превръща в добре познатата група Ревю. Две години по-късно Милена напуска групата и се отдава на солова кариера.

През 2009 година Милена отпразнува 25 години на сцената с впечатляващ концерт, на който събра на една сцена всички музиканти, с които е работила през годините. Тогава критиците го определиха като уникален по рода си концерт в историята на българския рок. През 2010 година Милена получи голямата награда на БГ радио – статуетката за „БГ вдъхновение”, като признание за приноса ѝ към българската музика.

Години наред като градска легенда се носеше мълвата, че едното око на Милена е изкуствено. Е, оказва се това е поредната спекулация около звездата. В свое интервю певицата признава, че носи лещи с два различни цвята.

За никого не е тайна, че рок иконата изпитва силна привързаност към четириногите и е готова да спаси всяко улично куче, изпаднало в беда. През годините е имала няколко. През 2016 година мистериозен мъж успя сериозно да изплаши певицата, след като открадна нейния пекинез Джоджо от бар в Созопол. Не е ясно как, но кучето се озовало в Сливен. Благодарение на верните и отзивчиви фенове на Милена четириногият любимец бил спасен и върнат невредим на стопанката си.

С първия си съпруг – Робърт, се запознава в един от клубовете в Англия, в който Милена свири. След 3-годишен брак обаче, връзката им се разпада. С Тони – мъжа, с когото живее и в момента, се запознава в Лондон. Станали приятели, но тогава и двамата били семейни. Съдбата обаче отредила да се съберат. Заживели на семейни начала, а през 2008 година на бял свят се появи и дъщеря им Куин.

През 2016 година Милена отпразнува 30 години на сцена с грандиозен концерт, който продължи над 5 часа. И за да не се превърне в носталгия по миналото, гост-изпълнителите бяха нови и различни. Милена изненада почитателите си като изпълни свои песни в напълно нови и неочаквани за феновете аранжименти. Рок иконата все така работи по различни проекти, а ние се надяваме това да продължи още дълги години.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *