Евтини самолетни билети

Звездата на кънтри музиката Джейсън Олдийн е роден през 1977 година в щата Джорджия.

Родителите му се развеждат, когато Джейсън е съвсем малък. Той живее при майка си в Джорджия, но лятото прекарва с баща си във Флорида – именно той му дава първите уроци по китара.

Забелязали таланта на малкия Джейсън и двамата му родители го насърчават да продължи да се занимава с музика.


От 2005 година досега Джейсън издава общо седем албума и 24 сингъла. Албумът от 2010 година „My Kinda Party“ е сертифициран като тройно платинен от американската Асоциация на звукозаписната индустрия на Америка.

„Night Train“ от 2012 година е двойно платинен, а всичките му останали албуми са сертифицирани като платинени по веднъж.

От 24-те му сингъла общо 18 са достигали до върха в класациите Hot Country Songs и Country Airplay. Сред тях са „Why“, „She’s Country“, „Big Green Tractor“, „The Truth“, „Don’t You Wanna Stay“, която изпълнява в дует с Кели Кларсън. Други 8 са попадали в челната десетка на чартовете.

През 2001 година Олдийн се жени за ученическата си любов Джесика Ъсери. Двамата имат две дъщери. През 2013 година, седем месеца след като Джейсън е хванат в изневяра с участничката от „American Idol“ Британи Кар, съпругата му подава молба за развод.

След сексскандала, довел до развод, Олдийн и Британи спират да крият връзката си и започват да се появяват заедно в публичното пространство. През 2014 година двамата обявиха годежа си, а през март сключиха брак.

През 2016 година Джейсън Олдийн победи Люк Брайън и Миранда Ламбърт, като взе най-престижния приз на Академията за кънтри музика – шоумен на годината. Това е първото отличие на Олдийн в тази категория, въпреки че е получавал многобройни номинации за него.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.