Музикантът от една от най-успешните британски групи Take That Марк Оуен е роден през 1972 г. в английския град Ланкашир.

Като малък и Марк, като повечето момчета, искал да стане пилот, интересувал се от футбол и дори не предполагал, че ще стане световноизвестен музикант.

Интересът му към музиката се проявил в началното училище, където участвал в училищните театрални представления. Преди да се срещне с останалите момчета от Take That Марк работел в голяма финансова компания.


През 1989 г., след кастинг, Марк е избран да бъде водещ вокалист в групата Take That. Бандата подписва музикален договор. След редица хитове, които попадат в музикалните класации, но така и не ги оглавяват се стига до логичната развръзка – хит, който ги изстрелва на върха. Това е песента „Pray”.

Дебютният албум на групата „Take That & Party” беше пуснат на пазара през август 1992 г. Той достига до номер две в британската класация за албуми. Следващата година издават и втория си албум „Everything Changes”, който директно заема първото място в класацията. Синглите от албума са „Why Can’t I Wake Up with You” и „Love Ain’t Here Anymore”. Марк изпълнява основните вокали в песента „Babe”, която излиза в края на 1993 година.

Паралелно с кариерата си в Take That Марк поддържа и солови изяви. Издава общо 4 албума, последният от които е „The Art of Doing Nothing” от 2013 година. През 2010 година музикантът призна публично, че има проблеми с алкохола. Марк постъпи в рехабилитационен център, след което отказа не само алкохола, но и цигарите.

През 2006 г. певецът се сгоди за актрисата Ема Фъргюсън, с която са заедно от 2004 година. Марк и Ема минаха под венчило през 2009 г., имат три деца. Въпреки че Марк така и не успява да изпъкне с гласовите си качества в Take That, той е може би най-популярният член на групата, след Роби Уилямс. Заради момчешкото си излъчване и поддържания си външен вид, Марк често печели редица награди като „Най-стилен мъж в света” и „Най-добра прическа”.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.