Йоанна Драгнева е българска певица и музикант, родена на 23 май 1986 г. в семейство на музиканти. Майка ѝ е продуцент в БНТ и преподавател в консерваторията, баща ѝ – китарист, работещ в САЩ.

Завършва средно музикално училище „Любомир Пипков“ с профил „ударни инструменти“. Продължава своето образование в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, където следва „ударни инструменти“ и „поп и джаз пеене“. Едновременно с ученето е репортер в предаването на БНТ „Всички пред екрана“. През 2011 г. Йоанна се дипломира като магистър по ударни инструменти.

Йоанна е известна също с артистичното си име Joanna Dark, станала популярна с участието си в групата Deep Zone Project, с която представя през 2008 година България на конкурса Евровизия, с песента „DJ, Take Me Away“.


В края на 2008 година с вокалите на Йоанна групата записва друга хитова песен – „Let The Music Move Ya“ (позната в България с името „Лесно се възбуждам“), чийто клип тръгва по музикалните ТВ програми в началото на 2009 година. Песента става много популярна, като става част от много компилации в Европа и Азия.

Първият солов сингъл на Йоанна е „Целувка за сбогом“, написана за нея от бившия вокал на дуета КариZма – Миро, през март 2009 година.

През 2011 г. Йоанна представя втория си самостоятелен сингъл – „Нищо случайно“ („Fly so High“), който се превръща в един от българските летни хитове на годината.

Първите ѝ изяви на сцената са в популярното през 90-те години предаване на БНТ „Бон-Бон“, където е водеща на предаването и солистка на едноименната група. Следва участието в друго популярно младежко предаване – „Здравей“. Водеща е и на музикалното предаване „Мело Тв Мания“.

От септември 2008 г. Йоанна е ководеща (заедно с Димитър Цонев и Юлиана Дончева) на един от най-големите проекти на БНТ – 4-часовата шоу програма „В неделя с…“. През есента на 2009 година тя е поканена за водещ на телевизионната игра „Трезор“ по Нова телевизия.

През 2010 г. участва в предаването на БНТ „Зов от Африка“, отразяващо световното първенство по футбол 2010. През 2011 г. е водеща на българското участие в два международни проекта – Церемонията по връчването на „Годишните балкански награди“ и Детската Евровизия 2011. През 2013 г. става водеща на предаването „Очевидец“ по БНТ 2.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.