Марк Андрюс е познат сред меломаните с артистичния си псевдоним Сиско (SisQó). Роден през 1978 година, освен R&B певец Сиско е и автор на песни, продуцент и актьор.

Той е водещ вокал на популярната през 90-те години група Dru Hill.

Соловата кариера на Сиско започва с изключително успешния му дебютен албум „Unleash the Dragon“, който излиза през 1999 година. Той включва песните „Thong Song“ и „Incomplete“ – и двете превърнали се в мега хитове.


Като тийнейджър, Сиско започва съвместна работа с Лари „Jazz“ Антъни, Джеймс „Woody“ Грийн и Тамир „Nokio“ Ръфин. По-късно квартетът ще получи световната си слава под името Dru Hill.

След като през 1999 г. Джеймс „Woody“ Грийн напуска групата, за да се отдаде на солова кариера, същото решават да направят и останалите членове на бандата. Така се стига до първия солов албум на Сиско. Същата година Сиско издава „Unleash the Dragon“ и жъне огромни успехи със синглите „Thong Song“ и „Incomplete“.

Сиско става основател и продуцент на женската R&B група „LovHer“. Техният сингъл „How It’s Gonna Be“ е включен в саундтрака на филма „Час пик 2“. Сиско се завръща на музикалната сцена с втори албум „Return of Dragon“ през 2001 година.

Албумът става платинен, но синглите „Can I Live“ и „Dance for Me“ се представят далеч под очакваното в музикалните класации, освен в Обединеното кралство, където „Dance for Me“ се изкачва до Топ 3 в чартовете.

През 2002 г. Сиско се събира отново с момчетата от Dru Hill, за да издадат своя трети общ албум в края на 2002 г. Резултатите са разочароващи за продуцентите и от музикалната им компания прекратяват договора за запис с групата.

Все пак Dru Hill успяват да издадат албума чрез независим лейбъл. В началото на 2015 г. Сиско пусна третия си самостоятелен албум „Last Dragon“. Голяма част от текстовете на песните в албума са дело на Лорин Хил.

Сиско е баща на три деца. Неговата запазена марка са шантавите прически и причудливи цветове на косата – виждали сме го както изрусен и сплетен на плитки, така и със сребриста коса.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.