Фронтменът и главен текстописец на американската алтърнатив рок банда Smashing Pumpkins – Били Корган, е роден през 1967 година в Чикаго.

Като дете родителите му се развеждат и той остава да живее с баща си и втората му жена в щата Илинойс. Бил добър ученик, активен спортист, но когато открива китарата решава да се отдаде изцяло на музиката.

Музикалните амбиции на Били, лиричността в текстовете на песните му, успяват да придадат крайната форма на албумите и песните на групата, които са описвани от критиците като „Изтерзания, наранявания от страната на кошмарите на Били Корган“.


Smashing Pumpkins навлизат активно в световния музикален живот с втория си албум „Siamese Dream“, който излиза през 1993 година. С приблизително 19 милиона продадени албума само в САЩ, групата е сред най-успешно продаваните през 90-те години на миналия век.

Това не пречи членовете на бандата да са раздирани от вътрешни скандали и злоупотреба с наркотици. Спадът в продажбите подтикват групата към разпад през 2000 г. През 2006 година Smashing Pumpkins се събраха отново в променен състав, а малко по-късно издадоха албума „Zeitgeist“.

През 2011 година Били Корган основа собствена професионална кеч компания.

„Нашата визия за компанията е да създадем истински таланти и да се разраснем на национално ниво”, коментира новото си начинание музикантът.

Корган многократно е декларирал дългогодишния си интерес към най-различни спортове, но най-вече бейзбол, баскетбол, кеч и крикет. Той твърди, че е бил особено увлечен по кеча в детските си години, след което е позабравил тази своя страст, а на зряла възраст отново се е върнал към нея първо като хоби, а сега и като бизнес.

През 2015 година били стана баща за първи път, след като приятелката му Клои Мендел му роди момченце. Двамата пазиха с месеци новината в тайна, за да избегнат папараците около дома си. Възрастовата разлика между двамата е 26 години.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.