Шведската певица Робин Мириам Карлсон, по-известна просто като Робин, нашумя в края на 90-те години на миналия век с хитовете си „Show Me Love“ и „Do You Know (What It Takes)“. И двете парчета са от дебютния албум на звездата „Robyn Is Here“, който излезе на пазара през 1997 г.

Вторият и третият албум на Робин излизат само в родната ѝ Швеция. Завръщането към международната музикална сцена певицата прави с албума от 2005 г. „Robyn“, който жъне бурни овации и носи на певицата номинация за Grammy.


През 2010 г. Робин издаде трилогията „Body Talk“, състояща се от три мини албума. И трите получиха одобрението както на критиците, така и на публиката. От „Body Talk“ излязоха три хита, които влязоха в Топ 10 на световните класации – „Dancing On My Own“, „Hang with Me“ и „Indestructible“, както и три номинации за наградите Grammy.

Робин е първият шведски изпълнител, който се е откупил от музикалната си компания. Тя платила за освобождаването си, после направила собствена компания и гордо се е възкачила на поста изпълнителен директор. Мадона избира шведската певица за подгряващ изпълнител на концертите си в Европа през 2008 г. През 2014 г. Робин беше част от турнето на електронната банда Röyksopp. Участва и в албума на групата „Do It Again“.

Освен като певица, Робин се изявява като автор на песни и продуцент.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.