Френската звезда с български корени Силви Вартан ще пусне нов миниалбум, който ще е в подкрепа на Украйна. Новината съобщи самата тя в профила си във Facebook.

Дигиталното копие на албума ще бъде достъпно на 13 май, а физически той ще излезе на 26 май. Печалбите от него ще бъдат дарени изцяло на Украйна през УНИЦЕФ.

„Когато видях снимките на украинците, които бягат от падащите бомби, бях в шок. Това неизбежно ми напомни много образи и чувства от детството ми“, споделя с почитателите си певицата.


През 1952 г., когато е 8-годишна, тя бяха от съветската окупация в България със семейството си и отиват в Париж, където звездата живее и до днес.

„Бях само на 8 години, но спомените ми са непокътнати. Не казах нищо, но заснех всичко. И дори ситуацията да беше много различна, защото ние не бягахме от война, а от брутална диктатура, разбирам чувствата на украинския народ. Странна смесица от облекчение е да избягаш от ужаса, страха от неизвестното и тъгата да оставиш след себе си страната си, семейството си, приятелите си, дома си без сигурност за завръщане…“, написа Силви Вартан.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.