Изразявайки своята колективна почит към едно от най-големите имена за всички времена, Red Hot Chili Peppers споделят прочувствената нова песен „Eddie“.

Парчето се разгръща като химн с емоционален заряд, заземен от мощен бас, прочувствен ритъм, катарзисна китара и деликатна вокална мелодия, напомняйки за неумиращия дух на иконата.

Фронтменът на Red Hot Chili Peppers – Антъни Кийдис казва за „Eddie“: „Понякога не осъзнаваме колко дълбоко сме повлияни и свързани с някой артист, докато той не почине. Еди ван Хален беше единствен по рода си. В деня след смъртта му Flea дойде на репетиция с емоционална басова линия. Заедно с Джон и Чад започнахме да свирим и много скоро, от дълбините на сърцата ни, без усилие се роди песен в негова чест.


Беше хубаво да тъжим и да ни е грижа толкова много за човек, който е допринесъл толкова много за живота ни. Песента разказва за ранните дни на Еди на Сънсет Стрип и рокендрол гоблена, който тойсъздаде в съзнанието ни. С нашата песен ви молим да помните Еди не заради смъртта му, а заради това, че е изживял най-смелата си мечта.”

„Eddie“ подготвя феновете за издаването на втория албум на групата за 2022 г. (техния 13-ти дългосвирещ албум) – „Return of the Dream Canteen“, на 14 октомври.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *