Малко преди двата големи концерта на Остава на 20 септември в Античния театър в Пловдив и на 7 октомври в Зала 1 на НДК в София, групата пуска най-новото си видео към романтичната песен „Помощ“, част от последния им шести студиен албум „Кислород“.

Автор на музиката е Жоро, а текстът, както винаги, е дело на Свилен. В аранжимента отново се включва продуцентът на албума Георги Станев, който също така оставя своя почерк и като изсвирва клавирните партии в парчето.

„Музикалната идея за песента е от едно театрално представление, в което задачата беше да има лирично парче с ретро привкус. Аз много го харесвах и заедно го избрахме за едно от парчетата в албума, което превърнахме в песен заедно с цялата група. Лирична и лична песен с ретро привкус, инспирирана от творчеството на The Beatles и рок енд рол баладите от 50-те и 60-те“, споделя Жоро.


“Жоро обясняваше как идеята му за песента е да бъде все едно е написана от Джон Ленън. И докато мислех текста, точно когато ми липсваше нещо обединяващо, се сетих за думата помощ и за „Help“ на The Beatles и всичко бързо си дойде на мястото“, разказва Свилен. „Тя беше готова дни преди да започне войната в Украйна и тъй като в текста се пее “Помощ, светът ми гори”, решихме, че не е добра идея да я пускаме тогава“, допълва той.

Изключително красивото и носталгично видео е творение на режисьора Симеон Стоилов, който е приятел на групата, художник и концептуален артист. Негово дело са още видеата на „Мини Тяло“, „Океан“ и обложката на албума „След любов по време на война“.

Оператор е Добрин Кашавелов, който дълги години е фотографът, снимащ Остава, а също и оператор и на видеото към „Океан“. Главният герой в клипа на „Помощ“ е обаятелният Александър Алексиев в компанията на яхтата Liberte и Александра Таскова.

В момента кипи и трескава подготовка за двата концерта на групата, които ще ни преведат през 30-годишната им история като група. Момчетата подготвят специално 2 различни сетлиста за двете локации.

В Античния театър в Пловдив, който предразполага по-интимна атмосфера, визията ще бъде събрана и хората ще имат близък контакт с групата. В София, Свилен, Жоро, Дани, Алекс и Боян ще заложат на твърдото Rock’n’Roll звучене, по-мащабна и концептуална продукция.

Билети за двата концерта, могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim и партньорските каси.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.