Бившият изпълнител от популярната италианска естрадна група Ricchi e Poveri Франко Гати почина на 80-годишна възраст, съобщиха Франс прес и ТАСС, позовавайки се на агенция АНСА, която на свой ред цитира близките му.

Певецът и композитор от дълги години години има здравословни проблеми. Гати се оттегли от музикалната сцена през 2013 г. след смъртта на сина си Алесио.

В. „Corriere della Sera“ припомня, че Франко Гати напуска Ricchi e Poveri през 2016 г., въпреки че групата се събира в оригиналния си състав, за да участва като почетен гост на фестивала на италианската песен в Сан Ремо през 2020 г., припомня БТА.


По време на дългогодишната си кариера, достигнала връх в популярността си през 70-те и 80-те години на миналия век, групата, основана през 1967 г. в Генуа, свири многократно в Сан Ремо и печели конкурса през 1985 г. През 1978 г. естрадната формация представя Италия на „Евровизия“.

От 90-те години на миналия век Ricchi e Poveri се изявяват активно по телевизията и имат многобройни турнета в различни страни, включително и в България.

Въпреки че съставът ѝ е намален, формално групата не е преставала да съществува и понастоящем се изявява като дует на Анджело Сотджу и Анджела Брамбати. Двамата изпълнители изразиха дълбоката си скръб от загубата на своя приятел Франко Гати. 
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *