Брус Спрингстийн пусна втория сингъл от предстоящия си албум „Only the Strong Survive“. Парчето е кавър на класиката „Nightshift” на Commodores. 

Сингълът пристига с музикален видеоклип, режисиран от Том Зимни, с когото Спрингстийн често работи.

Уолтър Ориндж от Commodores е съавтор на „Nightshift“ заедно с Франсин Голд и Денис Ламбърт. През 80-те години на миналия век те създават песента в знак на почит към R&B величията Марвин Гей и Джаки Уилсън, които починаха през 1984 г.


В албума „Only the Strong Survive“ Брус Спрингстийн събива своите версии на някои от най-големите соул хитове. Записът ще излезе на 11 ноември и ще включва кавъри на песни Франк Уилсън, Джаки Шейн, Джими Ръфин, Walker Brothers и други.

Това двадесет и първи студиен албум за уникалния музикант, като в него ще чуем гост вокали от Сам Муур. Ще се включат още музикантите The E Street Horns, Роб Мейтс и бек вокалистите Сузи Тайрел, Лайса Лоуел, Мишел Муур, Къртис Кинг Младши, Денис Колинс и Фонзи Торнтън.

“Исках да направя албум, в който просто да пея. И няма по-добра музика за целта от великия каталог с американски песни от 60-те и 70-те години на миналия век. Вдъхновявам се от хора като Ливай Стъбс, Дейвид Руфин, Джими Руфин, Джери Бътлър, Даяна Рос, Доби Грей, Скот Уокър и много други. Опитах се да предам тяхното творчество във възможно най-добрата светлина. Моята цел е днешната аудитория да изпита радостта и красотата на тези песни, така както това се случи с мен, когато ги чух за пръв път. Надявам се, че албумът ще ви хареса“, споделя Брус. 
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *