Хърватското дуо Лука Шулич и Степан Хаусер от 2Cellos се завръща с нов сингъл – въздействаща интерпретация на хитовата песен на Imagine Dragons „Demons“.

Това е вторият релийз на звездните челисти за тази година и е в чест на 10-тата годишнина от формирането им.

Синематографичното видео към кавъра, заснето в тайнствен бункер в Истрия, Хърватия, прекарва зрителя през пътуване в неизвестното – в него се преплитат красиви и зловещи картини, в които Лука и Степан свирят на чело.


Опитахме се да опростим аранжимента, без да загубим силата на песента“, споделят 2Cellos. Тази интерпретация е перфектна комбинация от емоция, красота и мощ, и е в основата на това, което правим“, допълват още.

2Cellos са еклектична международна сензация в музиката, формирана от двама класически челисти, които набират популярност с видео към интерпретация на “Smooth Criminal” на Майкъл Джексън, което качват в YouTube канала си през 2011 г.

Оттогава двамата си създават име, благодарение на запомнящия се, динамичен и наелектризиращ начин на свирене. Заедно звездните челисти имат над 1,3 милиарда гледания в YouTube и 5,5 милиона абонати, 1 милиард стрийма в дигиталните платформи и повече от милион продадени билети в цял свят.

В творчеството си 2Cellos разрушават границите на музикалните жанрове, съчетавайки от класическа и филмова музика, до поп и рок. Известни с впечатляващите си живи изпълнения, Лука и Степан разпродават концертни арени в цял свят, включително историческите Radio City Music Hall в Ню Йорк, Royal Albert Hall в Лондон и Операта в Сидни.

Дуото редица пъти е изпълнявало на една сцена с едни от най-емблематичните имена в музиката – Стивън Тайлър, Андреа Бочели, Red Hot Chili Peppers, Queens of the Stone Age и Джордж Майкъл, а самият Елтън Джон ги избира да откриват концертите му и да бъдат част от лайв бенда му. Тази година 2Cellos празнуват своята 10-та годишнина и работят усилено, за да достигнат до нови стратосфери.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *