Три ключови песни на Майкъл Джексън бяха премахнати от сайтове за стрийминг след дългогодишни твърдения, че са изпети от друг човек, съобщи звукозаписната компания Sony, цитирана от световните агенции.

„Breaking News“, „Monster“ и „Keep Your Head Up“ са включени в сборния албум „Michael“, издаден през 2010 г. – година след смъртта на Джексън. Той почина от спиране на сърцето след употреба на приспивателни.

Някои фенове отдавна твърдят, че вокалите в песните всъщност принадлежат на американския певец на име Джейсън Малачи, твърдения, които Sony отрече.


Майкъл Джексън

Звукозаписната компания обаче решила да премахне песните „като най-лесният и най-добър начин да се прекрати дискусията по тези песни веднъж завинаги“. Sony и наследниците на Джаксън добавиха, че останалите седем песни от „Michael“ ще останат достъпни за слушателите.

При първоначалното си издаване през 2010 г. албумът „Michael“ беше промотиран като съдържащ неиздавани песни досега. Те са били завършени като е използвана „музика от оригиналните вокални песни“. Предполага се, че Джексън ги е написал и записал с продуцентите Едуард Касио и Джеймс Порт през 2007 г.

Но пламенни фенове и дори някои членове на семейството на Джексън изразиха скептицизъм за това дали гласът е на попкраля и компанията Sony беше принудена да публикува изявление, в което се казва, че има „пълна увереност“, че вокалите принадлежат на Джексън.

Скептици твърдят, че песните са изпети от Малачи. През 2011 г. в публикация във Facebook самият Джейсън Малачи потвърждава, че ги е изпял. Неговият мениджър по-късно отрече твърденията му и нарече публикацията „фалшива“. 
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *