Васил Петров продължава традицията да ни поздравява с коледни песни, този път със серия от концерти. След две години отлагане този декември той представя нова празнична програма – „Бяла Коледа“. 

Първият концерт е на 14 декември в Перник на сцената на Драматичния театър, на 15 декември е във Велико Търново – в читалище „Надежда, 16 декември в Търговище – в Драматичния театър и 19 декември в Хасково – в читалище „Заря“. 

„Бяла Коледа“ изпълва сетивата с мекотата в гласа на Васил Петров и с усещането за близост, които са негов музикален почерк, с красиви съвместни изпълнения и с мащабния звук на Врачанска филхармония, Йордан Тоновски джаз трио под палката на маестро Христо Павлов.


Коледните класики са разработени в аранжименти в суинг, джаз, поп звучене и впечатляващи валсове, водени от стремежа към щастие, подкрепени от сплотеността в семейството и съхранили в себе си вярата в предстоящото Рождество Христово.

Специални гости в продукцията са брилятната цигуларка Зорница Иларионова и сопраните Таня Лазарова и Мария Божилова. В програмата са класики като „White Christmas“ на Ървинг Бърлин, „Silent Night“, „Let It Snow!“, „What Ever Happened to Christmas“ и други, както една негова оригинална песен по текст на Архимандрит Серафим „Рождество Христово“ и е подготвил още няколко изненади.

Празничното му турне продължава и с още два концерта „Коледа с Васил Петров“ с оркестъра на Държавна Опера Русе с маестро Димитър Косев, ще му партнира и сопраното Даниела Караиванова. Концертите ще се проведат в град Русе на 21 декември – на сцената на Доходно здание, и на 22 декември в Габрово – в зала „Възраждане“. Всички концерти са с начален час 19:00. Билетите са вече в продажба на касите на залите.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *