На 8 и 9 юли от 19:00 часа на Античния форум в Стара Загора ще се проведе първият по рода си рок фест Doctor Rock, който ще обедини рок групи, в които свирят лекари. Това съобщиха организаторите на форума, който се осъществява с подкрепата на Община Стара Загора.

В първото издание на фестивала ще свирят рок бандите: Covers on Slippers – София, Restart Rock Band – София, The Doctors – Пловдив, GP Band – Бургас, A.CP.C – Велико Търново и домакините, LED 7 – Стара Загора.

Шестте групи от различни краища на страната ще вдигат градуса на двете старозагорски рок вечери под звездите с авторски парчета и техни версии на популярни рок песни.


Идеята за единствения по рода си лекарски рок фестивал у нас идва по време на ковид пандемията, когато социалните контакти в държавата бяха ограничени.

Тогава д-р Станимир Трошев, известен офталмохирург и басист на LED 7 BAND,  в свободното си време често заменя операционната зала с репетиционна, представя проекта си за фестивал за непрофесионални „лекарски“ рок групи пред останалите участници в бенда и получава пълната им подкрепа.

Амбицията на организаторите на Doctor Rock е той да се превърне в традиция и да се провежда ежегодно през първите горещи юлски вечери. Входът за концертите ще бъде свободен.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *