И тази пролет Meszecsinka – групата, свирила в 25 страни, от САЩ до Русия, идва в България с нов материал, който ще представи премиерно у нас.

Турнето им започва в Пловдив, Би Боп Клуб на 28 април, продължава в София в КУПЕ на 29-и, на 30 април групата свири в Max Club Русе, а на 1 май в Читалище „Йордан Йовков“, Добрич.

Новият албум на Meszecsinka ще бъде издаден от един от най-престижните европейски лейбъли в бранша CPL/Nordic Notes от Германия. Привилегията на българската публика е да чуе албума преди неговата световна премиера.


Разбира се главната атракция ще бъде живото шоу, за което английското списание Songlines пише: “Диви и необуздани, като саундтрак към рейва по повод края на вселената…“, а руският Dmoon.ru определя като “Танци на дервиши и екстатичен шаманизъм на екстрасенси… Музикален съпровод на ритуална екзекуция“.

Meszecsinka (Месечинка) е международен проект, базиран в Будапеща. Получили са широко международно признание, но българската публика е от специално значение за тях. Защото единият от основателите е българин (Емил Билярски, известен в България и от предишната си група Korai Öröm), но и защото певицата Аннамария Ола, наричаната от пресата вокална магьосница и самодива обича България и българската народна музика.

Посетителите на априлските концерти ще могат да чуят няколко български народни песни в своеобразния аранжимент на колектива, спечелил престижната награда Фонограм (унгарското Grammy).

Предишният албум на групата “Stand Into The Deep“ се радва на добър прием: пресата го определи като шедьовър, публиката е във възторг и записът логично намери място в Топ 10 на двете основни световни класации за уърлд музика – Worldmusic Charts Europe и Transglobal Worldmusic Charts.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.