Green Day отмениха концерта си в Москва. От бандата излязоха с официално изявление в социалните мрежи.

Били Джо Армстронг, Майк Дърнт и Тре Куул заявиха, че няма да излязат на стадион „Спартак“ в руската столица на 29 май.

Съоръжението побира 45 000 души, които обаче няма да имат възможност да пеят заедно с тях заради решението на президента Владимир Путин да нападне Украйна.


„С болка в сърцата, заради текущите събития вярваме, че е необходимо да отменим предстоящия си концерт в Москва. Осъзнаваме, че това решение няма нищо общо с музиката, а е много по-важно от нея. Но искаме да знаете, че рокендролът е вечен и сме уверени, че в бъдеще ще се завърнем на тази сцена“, написа групата и увери, че всеки фен, закупил билет, ще си получи парите обратно.

Италианската рокгрупа Måneskin пък отмениха датите от европейското си турне и в Русия, и в Украйна. Младите рокаджии трябваше да се представят на 7 март в Киев, на 9 март – в Москва, а на 11 март – в Санкт Петербург.

Освен това те обявиха, че не могат да потвърдят и останалия списък с датите на европейското си турне заради напрежението в цяла Европа, породено от войната.

„Нашата солидарност е за всички, които страдат поради конфликта в Украйна, и се надяваме, че продължаващото насилие ще има край. Надяваме се също така, че ще можем да обявим нови дати за вас възможно най-скоро, когато мирът настъпи. Благодарим ви за голямото търпение и разбирането“, обърнаха се Дамиано, Виктория, Етан и Томас към своите многобройни фенове.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *