Киномания 2021 с вечер, посветена на Стефан Вълдобрев. „Моята страст към киното“ е озаглавено специалното събитие, в което актьорът, певец и композитор ще покаже и разкаже повече за музиката и ролите си, свързани с киното, както и ще ни запознае с любими свои филми.

В това начинание, предвидено за 5 юни от 19:00 часа в зала 1 на НДК, ще му помогнат негови близки приятели и колеги, които ще са гости на вечерта. Сред тях са: Камен Донев, Мая Бежанска, Койна Русева, Стефка Янорова, Алек Алексиев и Яна Титова.

Те са свързани с различни моменти от живота и творчеството му, а с актрисите Койна Русева и Стефка Янорова ги обединяват и спомени от родното място. Като гост на събитието ще видим и дъщерята на Вълдобрев – Мария, която се занимава с кино.


Идеята ми е да се получи нещо като late night show – уютна вечер с приятели, смях, четене, истории и пеене“, казва Вълдобрев и допълва, че по време на вечерта ще бъдат показани и много кадри от филми с негово участие („Изпепеляване“, „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“, „Доза щастие“, „Стъклената река“, „Миграцията на паламуда“, „Подгряване на вчерашния обяд“, „Потъването на Созопол“, „Далеч от брега“, „Недадените“ и др.), както и от филми от детството му, на които той се възхищава.

Публиката ще може да чуе и откъси от „Книга за песните“, която Стефан Вълдобрев създава по повод 50-годишния си юбилей (който беше през май 2020 г.), съпроводени с изпълнение на песните, за които се отнасят прочетените текстове.

„Моята страст към киното“ няма как да не мине и без Обичайните заподозрени – групата, чийто фронтмен е Вълдобрев.

Зрителите в зала 1 ще могат да се насладят на няколко знакови парчета на бандата, свързани с филми като: „Бряг с цвят най-зелен“, „Аз ли съм или не съм“, „Сняг над Сахара“, „Тази песен не е за любов“, „Холивуд“ и др.

При противоепидемични мерки, важащи до 31 март 2021, обявените прожекции от програмата на Киномания през април остават непроменени, а билетите са в продажба.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *