Благодарение на много успешната кампания на Сърбия за масова ваксинация, кметът на Нови Сад Милош Вучевич потвърди, че EXIT може да се случи безопасно това лято.

Тазгодишният EXIT ще бъде символ на победата на Сърбия над пандемията”. Кметът Вучевич, който също е член на Националния здравен комитет, борещ се срещу пандемията, каза, че влизането на фестивала ще бъде разрешено на всички ваксинирани и тези с антитела.

За да направи фестивалът напълно достъпен, всички останали ще могат да направят бърз антигенен тест, който ще бъде предоставен на ниски цени, в специално направена зона близо до фестивалните врати. Туристите вече могат да пътуват до Сърбия с отрицателен PCR тест и се очаква тестването за влизане в страната вече да не е изисквано до юни месец .


Дългоочакваното изявление на кмета потвърждава, че 20-годишнината на EXIT ще бъде отбелязана според първоначалните планове – от 8 до 11 юли в Петроварадинската крепост. Потвърдени са и много звезди с основни хедлайнери, включително Дейвид Гета, DJ Snake, Tyga, Ерик Придс b2b Four Tet, Нина Кравиц, Solomun, Пол ван Дайк, Sepultura, Metronomy, Honey Dijon и много други. Все още не е ясно дали ще има някакви ограничения за капацитета на фестивала, тъй като това ще бъде решено през следващите няколко седмици.

“Много развълнувани сме от тази новина и възможността най-накрая да отпразнуваме живота заедно с нашата публика от целия свят! Предвид всички трудности, с които се сблъскваме повече от година, вече чувстваме, че Големият взрив от положителна енергия ще създаде ново измерение на фестивалното изживяване и ще направи тазгодишния EXIT уникален за историята на фестивала. Трябва обаче да останем отговорни през следващите месеци и призоваваме всички наши посетители, които имат възможност да се ваксинират преди фестивала, тъй като независимо от това, здравето и безопасността на всички посетители, артисти и екип е наше основен приоритет”, каза Душан Ковачевич, основател и главен изпълнителен директор на фестивала EXIT.

EXIT

Понастоящем Сърбия е една от водещите европейски държави по отношение на масовата ваксинация с най-висок процент в Европа, когато става въпрос за хора, които са получили и двете ваксини. Планът за ваксинация е оценен като единственият в света, който е дал възможност на своите граждани да избират между различни производители на ваксини от цял свят. Досега Сърбия е ваксинирала безплатно десетки хиляди чужденци от цяла Европа и се планира да продължи с тази практика.

Също така ще съдействаме на всички наши посетители, които нямат възможност скоро да се ваксинират в родните си страни, ако желаят да кандидатстват за ваксинация в Сърбия. Ще обявим повече информация за това скоро”, заключи Ковачевич.

Всичко това ще позволи голямото честване на 20-та годишнина на EXIT да се проведе от 8 до 11 юли 2021 г. Мястото отново е световноизвестната Петроварадинска крепост, една от най-големите средновековни крепости в Европа с уникална гледка към реката Дунав и град Нови Сад. Екипът на EXIT ще разкрие нови потвърдени артисти през следващата седмица, които ще намерят своето място над 40 сцени и зони в крепостта.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *