Най-успешното британско дуо за всички времена – Pet Shop Boys, пoтвърди официално първото си гостуване в България за лятото на следващата година.

Датата е 2 юли 2022 г., а мястото е Парка на Летище София до Терминал 2. Нийл Тенант и Крис Лоу ще изнесат мащабно шоу, част от световното им турне „Dreamworld: the Greatest Hits Live“.

То ще представи превърналите се във вечна класика парчета на артистите „It’s а Sin“, „West еnd Girls“, „What Have I Done to Deserve This?“, „Always оn my Mind“ и много други. 


Нещо повече – за тези, които помнят времената след 1989 г., хитът на британците „Go West“ олицетворява стремежа към свобода и промяна, символизиран от Запада за цяла една генерация.

С концертите си на живо през последните 30 години Pet Shop Boys са наложили своя оригинален и неподражаем синт поп стил. Според Daily Telegraph „шоуто им  обхваща поп култура, клубна култура, театър, кино и политическа сатира, поднесени на публиката чрез запомняща се хореография от профeсионални танцьори, впечатляващи визуални ефекти и умопомрачително светлинно лазерно шоу“.

Pet Shop Boys ще представят и чисто новия си студиен албум „Hotspot“, излязъл на музикалния пазар в началото на 2020 г. Изданието изненадва със съвременно, но в същото време непреходно звучене, белязано от характерния почерк на дуета.

Pet Shop Boys са постигнали 42 европейски топ 30 сингъла, включително 22 Топ 10 хитове и четири номер 1. През годините са хедлайнери на много от най-големите световни фестивали, между които Glastonbury, Roskilde, Latitude и Benicassim, осъществяват и епични изпълнения на Coachella, Rock in Rio и Summer Sonic в Япония.

Сцената на открито ще е разположена до живописно езеро, а концертната зона ще е оформена в амфитеатрален стил. Паркът на летище София, където ще се проведе концертът, ще бъде специално подготвен и трансформиран, за да отговори на високите изисквания на продукцията на британците.

Чакащите, излитащите и кацащите самолети, кулата за контрол на полетите и много зеленина ще са част от декора на музикалния спектакъл на Pet Shop Boys.

Първите билети „Ранно пиле“ на цена от 70 лв. са вече в продажба.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *