Всеки уикенд © Меломан.бг | Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook. Тази седмица нашите уикенд герои са D2.

В първата радиостанция, в която работех, решихме да организираме проучване, в което слушателите да определят най-любимата си българска песен. С колегите дори се обзалагахме точно коя песен ще спечели.

Но задачата не беше трудна – през 2000 година „Ледено момиче“ на D2 звучеше буквално навсякъде, включително и по нашата радиостанция, така че кой знае каква изненада нямаше, когато стана време да обявим резултатите. С огромно мнозинство, песента си заслужи приза „Хит на годината“.


D2

Близо 2 десетилетия по-късно, случайно я чух по телевизията, бях в компания, а всички в един глас започнаха да си припяват добре познатия текст и да си тананикат любимата мелодия. Което само още веднъж потвърди тезата, че хубавата музика е непреходна. И D2 го доказват категорично. Затова ви предлагам този уикенд да си припомним едни от най-добрите им песни. Да им се насладим!

Годината е 1999 година. Групата D2 издава първата си песен – „Не мога да спра да те обичам“. Така буквално за ден китаристът Димитър Кърнев, Дичо (вокал), Красимир Тодоров (клавишни), Александър Обретенов (бас китара), Явор Александров (ударни) и Десислав Семерджиев (перкусии) се превъръщат в истински звезди.

И ако с първата си песен D2 постигат огромен успех, то с втората те надминават всички очаквания – „Ледено момиче“ се задържа на първото място в „Българският топ 100“ цели 14 седмици, което е абсолютен рекорд в България. „Ледено момиче“ се нарича и първият албум на групата, който излиза през 2000 г.

Третият сингъл, с който момчетата от D2 зарадваха феновете си е „Две следи“ – кавър версия на любимо изпълнение на група Щурците. Песента е определена за хит на годината през 2002-ра. Само в периода 1999-2001 година D2 обират всички възможни награди за музика у нас, сред тях за дебют, група на годината, най-добра група на живо.

D2

През 2005 година Дичо решава да напусне D2 заради различия с другия създател на групата – Димитър Кърнев. След напускането на Дичо бандата провежда редица кастинги в страната и чужбина и се спира на новобранеца Деян Каменов, станал популярен с участието си в популярен музикален формат. През декември Деян официално е обявен за новия вокалист на D2.

Първата продукция на D2 с новия вокалист Дидо е сингълът „Тук и сега“. Песента дава насоки за цялостното звучене и развитие в стила на групата. През лятото на 2006 година музикантите записват албума си „6“ в Лос Анджелис в студиото на бившия барабанист на „Гънс енд роузес“ Мат Соръм.

В края на 2012 г. членовете на D2 са четирима – Димитър Кърнев, Деян Каменов, Александър Обретенов и барабаниста Васил Вутев. В този състав през 2014 г. D2 издават албума „Феникс“, който е първи за групата след 8 годишна пауза. През май 2013 г. бандата е избрана да подгрява концерта на Bon Jovi в София.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.