Всеки уикенд © Меломан.бг • Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook и профила си в Twitter. Тази седмица нашият уикенд герой е Хулио Иглесиас.

Хулио Иглесиас е може би най-известният испански певец, който има продадени над 300 милиона албума на 14 езика и е издал 77 албума. Добива международна известност през 70-те и 80-те години на ХХ век, като изпълнител на романтични балади.

В началото на 60-те години, когато е студент по право в Мадрид, Хулио за кратко играе футбол, на поста вратар за една от младежките формации на Реал Мадрид. Претърпява катастрофа на 22 септември 1963 година, което преждевременно прекратява футболната му кариера.


През 1968 година Иглесиас печели първа награда в Международния фестивал за песен в Бенигорм, като скоро след това подписва първия си договор – с „Discos Columbia“, дъщерна компания на Columbia Records, която издава и разпространява латино музика.

Хулио Иглесиас представлява Испания в конкурса Евровизия през 1970 година, като е класиран на престижното четвърто място. На конкурса се представя с песента „Gwendolyne“, който е и първият му запис. През 1973 година Иглесиас участва на конкурса „Златният Орфей“ в България.

През 1978 година подписва договор със CBS International, като добавя английски, френски, португалски и немски език към репертоара си. През 1981 година Хулио Иглесиас издава албума „De Niña a Mujer“, като в него е включен първият хит на английски език – „Begin the Beguine“ (№ 1 във Великобритания).

През 1984 година той издава „1100 Bel Air Place“ – хитов албум, който му носи огромна популярност на англоезичните пазари. Големият хит от него е „To All the Girls I’ve Loved Before“, който изпява в дует с американската музикална легенда Уили Нелсън. В албума е и „All of You“, записана в дует с Даяна Рос.

Иглесиас спечелва награда Grammy за „Най-добър Латино-поп албум“ през 1988 година, както и Grammy за албума „Un Hombre Solo“. В дует със Стиви Уондър записва песента „My Love“.

Хулио Иглесиас провежда почти непрекъснато турнета и прави записи, за да гарантира, че неговата музика ще достигне навсякъде по света. Гордее се с постиженията в своята музикална кариера, а и с тази на популярния си син Енрике.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.