Певицата, текстописец, продуцент и създател на хитове с 8 номинации за награди Grammy – Сиа, е родена през 1975 година в Австралия, откъдето започва и музикалната ѝ кариера.

Дебютният ѝ албум „OnlySee“ излиза през 1997 г. в родната ѝ Австралия, след което певицата се мести в Лондон. В Обединеното кралство се изявява като вокалист на групата Zero 7.


През 2000 г., все още непознатата за света певица, подписва договор с голяма музикална компания и на следващата година издава втория си албум „Healing Is Difficult“.

Недоволна от начина, по който е промотиран албума ѝ, Сиа напуска компанията и подписва договор с друг издател. През 2005 г. Сиа се мести в Ню Йорк, за да продължи да твори. На бял свят се появяват албумите „Some People Have Real Problems“ и „We Are Born“.

По-малко известно е, че след като се мести от Лондон в Ню Йорк, Сиа прекъсва собствената си кариера и започва да пише песни за изпълнители от ранга на Риана, Бионсе, Селин Дион, Кристина Агилера и много други. Песните се превръщат в грандиозни хитове, но малцина предполагат, че зад тях стои талантливата изпълнителка на „Chandelier“, „Big Girls Cry“, „Elastic Heart“ и „Cheap Thrills“.

През 2014 година Сиа се омъжи за режисьора на документални филми Ерик Андерс. В края на декември 2016-а двамата официално обявиха, че се разделят.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.