Един от големите хитове на Васил Петров – „Подслон в дъжда“, с който през 1995 година той грабва наградата на Златния Орфей за хит на година, се сдоби с нова версия. Песента е по музика на Васил Пармаков, по текст на Тери Калиски и Милчо Спасов. Новата акустична версия е в аранжимент и акомпанимент на китариста Стойчо Стоянов.

„Китарния ънплъгд аранжимент на Стойчо Стоянов ми даде добра основа да се насложа отгоре и да дам нещо по-различно на тази песен“, разказва Васил Петров.

Режисьор и оператор на красивата лента е Михаил Янакиев. Монтажът и постпродукцията са на Михаил Янакиев и Стойчо Стоянов, а песента е бонус към новият албум на Васил Петров „LOVE SONGS“ Vol. 1. Това е 14-ти и най-романтичен до момента студиен албум на многократно награждавания ни артист.


С нов поглед върху живота, елегантно и с финес, той влива нова любов в няколко популярни поп хитове и великолепни класики на музиката, която го вълнува. Съпроводът е от триото на талантливият пианист и аранжор – Ангел Заберски младши. В състава на триото басист е Борис Таслев, а барабанист e Стоян Янкулов – Стунджи.

Записите са направени в Intelligent Music Studios от музикалния продуцент Иво Стефанов, а продуценти на албума са Васил Петров и Милен Врабевски/Intelligent Music Ltd. Фотографи на корицата на албума са Евтим и Евгени Пудини.

В трак листа присъстват още идеалистичната и прелестна “Smile”. Вътре място намира и джаз образеца на Rodgers & Hart “My Funny Valentine”, баладите “Laura”, “The Shadow Of Your Smile”.

Други забележителни песни са боса нова темите “Corcovado” и “A Day In The Life Of A Fool”, романтичната “I Remember You”, както и “Who Can I Turn To?”, и темата на Гершуин “Embraceable you” и други.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *