Рут Колева ще представи „Kiss My Attitude” на най-значимия арт форуми в света. Рут е единствен участник от България, с покана за концерт, в музикалната програма на South by Southwest – Conference & Festivals, който се провежда до 20 март в Остин, Тексас.

Фестивалът и конференцията към него се завръщат след дълга Ковид пауза, като едно от най-очакваните събития в света на изкуството, а участието на българката е на 19 март – ден след премиерата на „Kiss My Attitude”.

В концерта Рут Колева ще включи освен новата си песен и хитове, които я утвърдиха на световната сцена. Публиката ще чуе „Salty“, „Wassup“, „Candy Coated“, „All The Guys“ и „Beyond Borders“, която вече е в класацията на Jazz FM UK – най-голямото джаз радио в света. Очаква се сред гостите да бъде и Мария Бакалова, която също ще е в Тексас, за да представи филма „Жените наистина плачат“ в частта за кино на фестивала.


Едновременно с международната премиера на песента „Kiss My Attitude”, видеото към проекта става част от селекцията на Berlin Music Video Awards. Клипът влиза в 10-тото юбилейно издание на събитието, а резултатите ще са ясни между 8 и 11 юни 2022 г.

Видеото към „Kiss My Attitude” събира Рут Колева за пети път с режисьора Георги Манов и за трети с оператора Александър Станишев. Снимките се реализират в живописна местност около София, но както от екипа отбелязват- мястото е толкова сюрреалистично, че не би могло да се побере в географски или времеви рамки.

За музиката изпълнителката отново разчита на вече утвърдения dream team, в лицето на Георги Линев-Kan Wakan и Илияна Недялкова. Резултатът е песен, която самата Рут определя като много важна в кариерата си.

Kiss My Attitude” е част от новия ми албум и следствие на дългогодишното ми партньорство със София Прайд и ангажираността с ЛГБТ хората. Текстът докосва онова личното светоусещане, онази смелост да се изразяваш и да бъдеш себе си, когато разбираш кой си и мнението на другите не те интересува. Всъщност разказваме много красива, естествена, макар и според някои нестандартна история.“
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.