Тази година, една от най-емблематичните български банди Остава, отбелязват 30 години на музикалната сцена с национално турне под наслов “30 години Остава” и нов шести студиен албум.

Момчетата стартират отбелязването на годишнината си ударно, с видео към най-новия сингъл „Мама“ и анонс на първите дати на големите им концерти.

Новото парче музикантите посвещават на най-ценния човек за всеки един от нас, а именно „Мама“. Емоционалната пиеса възпява майката, която винаги е опората, на която се облягаме в най-важните, трудни и съкровени моменти.


Текстът и музиката на „Мама“ са дело на Свилен. „Когато песента беше само идея, в текста си пеех “Mother” и се чудех каква дума мога да използвам на български, която да е толкова ясна и мелодична, и пробвах с „Мама“. В началото ми стоеше много странно, но мисля, че е хубаво човек да се самопровокира и в крайна сметка се получи един силно емоционален текст възпяващ отчаянието до такава степен, че стигаш до там да се надяваш „Мама“ да оправи нещата“, разказва Свилен.

За аранжимента Остава продължават да работят съвместно с Георги Станев.

Във видеото участват над 40 човека. Идеята за клипа отново е на съпругата на Свилен – Невена Спасова, и е много интересна. Всички участници са заснети без лица и са доста разсъблечени, но това е само намигване към разкриването на сюжетната линия.

На 20 май, в Sofia Live Club ще бъде официалната промоция на новия албум на Остава, а на 7 октомври, момчетата ще закрият турнето си с голям концерт в Зала 1 на НДК в София.

Малко преди това, на 20 септември, Остава ще съберат феновете си и в Античния театър в Пловдив. Повече дати и градове от списъка с концерти, ще бъдат обявени допълнително.

Билети за всички концерти на групата, ще могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim и партньорските каси от 10 март.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *