Матео представи новата си песен “Метаморфоза”, продуцирана от четири пъти платинено дуо музикални продуценти от Финландия.

Tuomo Korander и Tommi Vatanen работят с Universal Music и Sony Music Europe и застават зад проекта на българския изпълнител. “Метаморфоза” впечатлява със световно звучене, визия и запомнящи силни рими.

Тексът и музиката са написани от самия Матео, като споделя, че е “вдъхновен от период на трудни решения и промени, с които “свободата щастливо прегърнах”. Песен за преоткриването, приемането и желанието духа и тялото да танцуват заедно в единственото сигурно време – днес.


За щастието да живееш тук и сега, да бъдеш себе си и да танцуваш, докато лекуваш раните си, да бъдеш по-добра версия с всяко “днес”, което е повод за празнуване. За музиката, която ти дава криле, с които да летиш към целите си, дори понякога да се чувстваш сам по пътя.

„Още по-специална е, защото това е последната песен, която майка ми чу, точно преди една година, на датата на нейната премиера. Слушахме я в колата и никога няма да забравя колко щастлива и въодушевена беше. След неочакваната загуба и то няколко месеца след баща ми, само музиката, работата и неспирното ми вдъхновение ме държаха силен, за да мога днес – след година мълчание без нова музика от мен, да застана отново истински и да споделя с всички вас моите нови идеи и творчество. Посвещавам тази песен на всички, които преминават през труден период и раздяла, независимо каква, но имат силите да намерят цветовете, с които да рисуват по-красивото си и щастливо “Днес”, разказва Матео.

С новия сингъл изпълнителят поставя начало на втори музикален албум, след като през миналата година издаде дебютния си – „Различният“. Видеото е реализирано с подкрепата на Национален фонд Култура по програма “Музикални инициативи”, а режисьор е Николай Гарабедян.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.