Нова версия на обичаната песен „Йовано, Йованке“ събра български и македонски изпълнители. С особена страст музиката се изпълнява от великолепния български квартет Destiny, а чрез вълшебния звук на струните, момичетата призоват гласовете на най-популярното дуо от Македония – Дац & Александар (любимци на българската публика с „Корона Чао“), и заедно създават любовна магия.

„Казват, че когато нещо се прави с любов е „обречено на успех“, а ако имате „любовен паспорт“, тогава е „любов без граници“. Нашият своеобразен паспорт е мелодията „Йовано, Йованке“. С нея пътуваме свободно, без граници и без препятствия по маршрута Македония-България и обратно, колкото пъти искаме и с широки усмивки на лицата“, споделят изпълнителите.

Известната народна песен е специално аранжирана за двата състава от доказания италиански тандем – композитора Маурицио Абени и тонрежисьора Марко Страчони.


Видеото е заснето в Националния музей „Земята и хората“ в сърцето на София под опитния режисьорски поглед на Тошко Чапкънов и неговия екип.

„Този проект не е просто обикновена песен или кавър версия, това е сближаване между нашите два народа. Знаейки, че за музиката, любовта и красотата няма граници, ние сме сигурни, че сме направили правилната стъпка към силната прегръдка и безкрайна любов между нашите народи! Затова смело заявяваме тук и сега: НЕ! на омразата, ДА! на любовта.“
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *