Името на продуцента и изпълнител Claydee е свързано само с хитове. В България през последните години той нашумя с „Mamacita Buena”, „Gitana”, „Loquita” с Eleni Foureira и „A Tu Salud”.

Claydee има и собствен лейбъл, който стои зад суперуспешните проекти на Coyot, Prince Karma, Bang La Decks. Статусът му на звезда се разпростира от Балканите, през Полша, Русия, Германия, Испания, Латинска Америка и САЩ.

През 2019 година Claydee открива видео на ALMA, което се върти в Гърция и скоро след това кани младата изпълнителка в студиото си в Атина. Така двамата създават част от музиката и текста на парчето на Coyot – „Devil In Disguise”.


През септември 2021 година отново се срещат, защото ALMA е поканена на организирания от Claydee международен творчески лагер за писане на музика. В рамките на една седмица заедно с някои от най-талантливите музиканти и творци от Балканите и Англия създават множество нови песни.

Авторският потенциал на ALMA и специфичният ѝ вокал впечатляват всички. Не след дълго Claydee и неговите съдружници взимат решение да предложат на Вирджиния Рекърдс да обединят усилия, за да стартират световна кариера за нашето момиче.

Първият проект на лейбъла Down2Earth, в който канят ALMA e “Mamma Mia” – модерна денс eкстраваганза с главозамайващо видео. Творческата идея за визуализацията е на самия Claydee, а за осъществяването ѝ той кани своя личен стилист Saint Larry и суперпопулярния гръцки моден дизайнер на дрехи и аксесоари – Мариос Каравасилис.

Световната премиера на “Mamma Mia” е под шапката на Helix Records – новата компания на бившия собственик на Ultra Music, Патрик Мокси. Universal Music пък застават зад парчето в Полша и Румъния, където и двамата артисти вече имат популярност. В България за разпространението ще се грижи Вирджиния Рекърдс.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.