Социално ангажирана музика, която възражда духа на ранния български пънк – това е посланието на новия видеоклип на група The Case, носещ името “Кой?”.

Песента е вече на няколко години, но е осъдена да бъде актуална. Въпросът „Кой?“ винаги трябва да бъде задаван.

Именно заради това The Case решават да заснемат видео на песента, а отделно правят и анкета сред фенове на групата, които са категорични да се снима клип на “Кой?”.


Песента, която носи духа на ранния български пънк, е метафора на бунта срещу манипулацията от властващите навсякъде по света и протест срещу “хипнотизирането” на масовия потребител чрез всякакви канали, в името на това да е “послушен”.

Група The Case е създадена преди повече от 10 години от близки приятели. Музикалните вкусове на членовете са толкова разнообразни, колкото и емоции може да изпита човек.

Понякога имаме нужда да покрещим – крещим! Друг път е време да се отпуснем с по-лежерни реге тонове… в следващия момент политаме с бързи пънк и ска ритми. Музиката на The Case напомня на голям куфар, който стягаме за дълъг и вълнуващ път. В него човек може да открие всичко, от което има нужда по време на пътешествие. Тъй като не можем да си напаснем вкусовете, решихме, че няма какво да се мъчим – свирим така както ни текне, без да замисляме твърде много за лоялност към стилове и традиции”.

Бандата е участвала на редица фестивали, сред които „Узана поляна фест“ (Габрово) – 2021; “Мога Фест 2019”, Международен музикален проект „Musixperiment“ (град Веление, Словения) – 2013, Балкански мото събор „Без наркотици, алкохол и агресия на пътя“ (с. Чавдар) – 2014, „Берксток“ (Берковица) – 2012 и много други.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *