Евтини самолетни билети

Вчера музикалната сцена загуби още една голяма звезда. На 60-годишна възраст почина Анди Флетчър от Depeche Mode.

В края на 70-те години, заедно с Мартин Гор и Винс Кларк, Флетчър основава групата Composition Of Sound. С привличането на певеца Дейвид Геън, те променят името си на Depeche Mode.

Музикантът издава 17 албума с Depeche Mode, последният от които е „Spirit“ от 2017 г. и е въведен в Залата на славата на рокендрола през 2020 г.


Анди Флетчър
Снимка: monophonic.grrrl/CC BY-SA 2.0

В памет на великия музикант на 29 май от 16:30 часа bTV ще излъчи филма на Жоро Тошев и Владимир Андонов от поредицата „НепознатиТЕ“ – „Depeche Mode. Завръщане“. В него се разказва за перипетиите на групата и силата, която ги кара да се завърнат на музикалната сцена след 30 години успешна кариера и драматични обрати в личните животи на членовете ѝ.

Филмът ще върне феновете в началото на 80-те, когато групата се сформира, за да мине през драматичните моменти за членовете ѝ и стига до наши дни. Георги Тошев намира близки съратници на групата като режисьора на клиповете им, композитора Алис Орфеус, които обясняват феномена Depeche Mode.

„В този филм се отразява времето на три поколения меломани. Как се промени света и музиката, как се промениха тези три момчета, които днес са мъже със своите отговорности, страхове и успехи? Това за мен беше интересно, работейки над филма. Много ми помогнаха хора от екипа на Depeche Mode, които разказват за живота зад кулисите и за влиянието на тяхната музика”, разказва Тошев.

Във филма има кадри от пресконференция в Германия, на която Анди Флетчър емоционално разказва за влиянието на групата върху меломаните в страни от бившия Източен блок. Той говори с любов и признание за феновете на Depeche Mode в България.

Уникални кадри на групата от началото до наши дни – в неделя, 29 май, от 16:30 часа в “НепознатиТЕ”. Последното издание на „Децата на другата България“ ще бъде на 11 юни от 16:30 часа.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.