Уелският поп певец, композитор, пианист и китарист Джеймс Ричард Мюлет, по-известен като Джеймс Фокс, е роден през 1976 година.

Той представи Обединеното кралство в конкурса Евровизия през 2004 година, който се проведе в Истанбул.

Вдъхновен от своя баща пианист, Джеймс започва да взима уроци по пиано още от 6-годишен, по-късно се научава да свири на китара, барабани, хармоника и мандолина.


Професионалната музикална кариера на Джеймс започва, когато той е едва на 15 години. Заедно с по-големия си брат обикалят клубовете в Уелс, където участват в различни рок банди.

Няколко години е работил и като певец на круизни кораби под псевдонима Ник Джеймс. В този период заедно с брат си записва първата си песен „Miners’ Town”, посветена на родния им Кардиф.

През 2000 година Фокс сформира групата Force 5 заедно с приятеля си Кевин Сим. Работят известно време заедно, но групата се разпада, след като Сим се посвещава на соловата си кариера.

През 2003 г. Джейм участва в шоуто за таланти „Fame Academy“ на ВВС под сценичното име Джеймс Фокс. Класира се на пето място, но опитът му осигурява много възможности за развитие на кариерата.

Една такава е участието му в конкурса Евровизия през 2004 година в Истанбул. Той представя Обединеното кралство с песента „Hold Onto Our Love”, която се класира на 16 място от 29 финалисти.

Фокс е страстен почитатетел на футболен клуб The Bluebirds, Кардиф. Дори няколко пъти е участвал в благотворителни мачове на отбора.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.