Смятаният за най-красивия член на британската бой група Blue, Дънкан Матьо Джеймс е роден през 1978 г.

Когато е на 13 години, се мести заедно с майка си в Сидмаут, Южен Девън. Там, изучавайки драматично изкуство, младият Джеймс открива певческите си способности.

Използва това, като участва в треторазредни банди, до момента, в който не се запознава с Антъни Коста в Лондон. Така става част от групата Blue заедно Лий Раян, Саймън Уеб и самия Антъни. Четирите момчета предизвикват истински бум и в музикалните класации и сред феновете.


Първият им сингъл „All Rise“ веднага оглавява английските чартове и „повлича крак“ за още успехи – два албума номер едно, три сингъла в същата позиция, две награди BRIT, 5 милиона продадени копия от албуми и 2.9 милиона от сингли.

Към края на 2004 г., когато започва да става все по-ясно, че момчетата с най-синьото (или най-тъжното) име вече няма да пеят заедно, Дънкан получава невероятно предложение – индивидуален договор за близо 1 милион долара от шефовете на звукозаписната компания EMI.

Подобно признание едва ли е случайно, защото специалистите определят Дънкан като вече доказал се изпълнител, който би се справил блестящо и извън групата.

На 26 февруари 2005 г. Дънкан става баща за първи път. Тиани-Фин Джеймс (Грейгър) е неговото първо дете, но по ирония на съдбата той вече няма нищо общо с майка ѝ Клеър. Дънк и Клеър са заедно от 97 до 98 година, след което през 2004 г. отново се събрат за малко. Толкова, колкото да заченат Тиани.

През 2009 г. Дънкън Джеймс публично обяви своето влечение към собствения си пол. В интервю за News of the World той заяви:

„Имах таен живот. Минах през фаза, в която се питах „Какво по дяволите съм? Гей ли съм? Хетеро ли съм? Би ли съм? Затова бях толкова уплашен да коментирам. Сега, в началото на 30-те, знам кой съм и се гордея с това кой съм. Не искам да се крия повече.“

Няколко години по-късно, през 2017 г., певецът призна, че е гей, а не бисексуален. Сега Дънкан обяснява, че се е притеснявал да каже каква е сексуалната му ориентация публично, тъй като фенките на Blue може да останат разочаровани.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.