Американската певица Анастейша е родена на 17 септември 1968 г. в Чикаго, Илинойс.

Нейният баща – Робърт Нюкърк, е певец, а майка ѝ – Даян Хърли, е актриса на Бродуей, което обяснява и нейния афинитет към музиката и изкуството.

Още 13-годишна Анастейша започва за се занимава с танци. Участва във видеоклиповете на известни изпълнители, сред които и мега звездите от близкото минало Salt-N-Pepa.


Дебютният албум на певицата – „Not That Kind“, излиза през 2000 година и покорява класациите в осем държави. В родната ѝ Америка обаче продажбите са доста слаби.

Нещата се променят година по-късно, когато излиза вторият ѝ албум – „Freak of Nature“. Той утвърждава Анастейша като една от най-перспективните поп изпълнители на нашето време.

Певицата чува за първи път страшната диагноза рак на гърдата през 2003 година. Следва успешно лечение и ремисия.

През 2013 година обаче ракът се завърна и певицата бе принудена да се подложи на двойна мастектомия. Като част от реконструктивната операция са ѝ премахнати мускули на гърба, за да се използват при гърдите.

Дълги години звездата крие истинската си възраст. По настояване на нейните мениджъри тя „съкращава“ 4 години от истинската си възраст, за да увеличи шансовете си за успех сред младежката публика. Тя е на 32, когато придобива световна слава, но твърди, че е на 28 години.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.