Бой Джордж е английски поп-певец и автор на песни, роден на 14 юни 1961 г. в лондонското предградие Елтъм. Той израства в голяма ирландска фамилия, от работническата класа, която води началото си от ирландския град Търлес.

Бой Джордж става известен заедно с групата Culture Club. През 80-те и 90-те години на XX век, той привлича вниманието на публиката с пищните си изяви на сцена. Декларира се като бисексуален.

Culture Club често биват асоциирани с второто нашествие на британските ню уейв групи, които стават популярни в САЩ, благодарение на музикалния тв канал MTV. От създаването си през 1981 г. до разпадането си през 1986 г. групата постига десет песни в Топ 40 на САЩ, повечето от които влизат в първата десетка.


След разпадането на групата Джордж се впуска в солова кариера, но за изненада на мнозина истинските му успехи идват на електронната сцена като диджей, където той и днес е топ име.

Участва в редица различни проекти, като, освен музикални, някои от тях са модни (неговата линия се казва B-Rude). Намира време да пише и музика, както и да играе в хитовия мюзикъл „Taboo“, където е в ролята на друг свой идол – неповторимия Лий Бауъри.

По време на повторното си обединение, от 1998 до 2002 г., те имат още няколко хита във Великобритания – един от синглите достига №4, а друг – №25.

През последните близо трийсет години световната преса се занимаваше най-вече с наркотичните навици и сексуални пакости на този толкова талантлив певец и композитор, забравяйки, че той е – преди всичко – музикант.

През 2010 година режисьорът Джулиън Джерълд засне биографичната драма „Worried About the Boy“ („Историята на Бой Джордж“). Филмът разказва за ранните дни от кариерата на ексцентричното дете чудо на английския ню уейв.

В периода между 1980 и 1982, точно преди феноменалният успех на „Do You Really Want to Hurt Me“ да го превърне в суперзвезда, Джордж О’Дауд (както е истинското му име) живее в изоставена от обитателите си порутена къща, няма късмет в любовта и си мечтае да направи революция в поп музиката.

По онова време само оптимизмът и ексцентичният му външен вид са някакъв вид доказателство за това, че има шанс да му се получи.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.