Лиса Стенсфийлд е британска певица, родена на 11 април 1966 година в Манчестър. Тя е втората дъщеря на Марион и Кейт Стенсфилд.

Лиса се качва на музикалната сцена още 14-годишна, когато печели състезание за млади таланти. Четири години по-късно става вокал на триото Blue Zone. Лиса вече е звезда, която печели по 500 паунда на седмица.

През 1989 г. издава дебютния си солов албум, от който е едно от най-добрите ѝ парчета „This Is the Right Time“. Продадени са 5 милиона копия.


Следва мигновена слава и много стрес за Лиса. Тя отслабва до неузнаваемост, но продължава да пее. И въпреки че певицата пази личния си живот в дълбока тайна е известно, че по време на ваканция в Тунис се жени за италианския дизайнер Аугусто Граси. Но бракът им приключва четири месеца след вричането им във вечна вярност и любов.

Днес Лиса Стенсфийлд е влюбена и много щастлива, защото е намерила човека на живота си. Нейната голяма любов – Йън. С него се познават буквално цял живот, защото той участва още в записването на първия ѝ албум и още оттогава заживяват заедно.

Всяка една песен на Лиса е личен разказ, жива история от нейният живот. Двамата с Йън се надяват и чакат, че ще дойде времето и за тяхното дете, но уви. Лиса прави няколко ин витро опита в Ню Йорк, но безуспешни. Тогава тя взима решението да няма дете. Остава с Йън, за което днес благодари на Господ.

През 2014 година истинската бяла кралица на соул музиката се завърна триумфално на сцената след дълго мълчание. Албумът „Seven“ бе издаден през януари след 10 годишна пауза, в която певицата се бе отдала на актьорската си кариера.

Но историята зад гърба ѝ не може да се изброи с две изречения. И въпреки всичко: Лиса има дуети с Бари Уайт, Джордж Майкъл, пяла е на едни от най-големите музикални маратони, за кратко актриса, но преди всичко жена, която обича от сърце!

Лиса Стенсфийлд е била номинирана за Grammy, BRIT, Ivor Novello Awards и наградите на списание Billboard.

10 от най-нежните песни на Лиса Стенсфийлд вижте в сайта „10-те най“ >>
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *