Три години след платинения албум “Effet Miroir”, Zaz е напът да издаде 5-ия си албум. Запис, който тя започва да прави по време на пролетната карантина през 2020.

Период, който наистина разтърси певицата.

„Имах нужда да съм по-спокойна, почти да се оттегля. Това изобщо не е каквото съм правила през последните десет години; това е парадокс“, разказва певицата с 4 милиона продадени албума по света, която никога не спира да обикаля планетата още от ослепителния успех на първия си албум през 2010, задвижен от глобалния хит “Je veux”.


След щуро десетилетие на напълно разпродадени концерти, награди и престижни колаборации (Куинси Джоунс, Шарл Азнавур, Кели Кларксън…), Zaz се преориентира след последното си световно турне, което завърши в Щатите.

По-сладък свят от този тук„. Това е посланието, което тя иска да предаде с чисто новата си песен „Imagine“. Това живо риторнело е желание в песен: „Представи си свят, който се римува с теб“, пее Zaz.

“Това е песен не само отдадена на един специален човек, а на всички хора, които обичам и споделят същата цел: да вършим неща, които правят добро. Да създадем общност, която значи нещо, ето към това трябва да се стремим“.

„Когато видиш света какъвто е, и когато все още обсъждаме неща, когато трябва да действаме, това ме натъжава. Какво ще оставим на децата си?“, пита Zaz, която винаги дълбоко се е интересувала от въпросите, свързани с образованието и екологията. Това е драматично, плашещо, ужасно и все пак ето ни. Но представете си песен за надежда“, обяснява тя, разсъждавайки през перспектива. „Би било достатъчно просто да предприемем действие за промяната. Има куп граждани, които всъщност правят неща“, твърди Zaz. „Ако сме верни на себе си и градим нещо, което ни прави щастливи и завършени, това ще се отрази и на света“.

За албума Zaz работи с нидерландския продуцент REYN. Този пианист и филмов музикален композитор покани артиста в студиото си параклис в Нидерландия. Zaz също така записа няколко песни у дома, благодарение на новото си домашно студио и в студиото ICP в Брюксел и Южна Франция в Прованс. Нейният начин да избяга от напрежението на студиото, да отдели време да намери подходящ вокален път за всеки трак от диска.

Zaz гледа право напред. Тя пее за другите и накрая иска да разкаже собствена история, да говори на онези, които обича и какво я кара да си тактува. „Isa“, поименният нов албум от Zaz, ще излезе на 22 октомври.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *